Food

Let autumN begin!

 

Het is weer tijd voor wat food inspiratie! Tijd voor een lekker recept dus. Begin de herfst goed met deze makkelijke spicy pompoensoep van The Running Chef. Want wat is er nou lekkerder dan zelf een verse soep te maken op een herfstachtige dag... Bon apétit!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 

1 tak verse tijm

1 tak verse rozemarijn

1 stuks rawit

1 peper

1 stuks knoflook

15 gram schone gember

2 stuks limoen blad

1 stuks fles pompoen

1 stuks witte ui

1 scheut witte wijn

1 deciliter kookroom

1 liter groenten bouillon

 

Bereidingswijze

 

1 Maak de ui, peper, knoflook, gember, rawit en pompoen schoon en snij in grove blokken en doe dit in een grote pan met een klontje roomboter.

 

2 Doe de rozemarijn en tijm en limoenblad er ook bij en zet de pan 5 minuten op het vuur, blus dan af met de witte wijn. Maak ondertussen de groente bouillon klaar.

 

3 Gooi de room en de bouillon er bij en laat het geheel op laag vuur staan tot dat de pompoen gaar is.

 

4 Gebruik een staafmixer om alles te pureren en wrijf/giet de soep daarna door een fijne zeef.

 

5 Maak de soep daarna op smaak met zout en bind naar gewenste dikte af met een roux. Deze maak je door wat boter te smelten op het vuur en bloem toe te voegen todat er een papje onstaat. Doe dit op laag vuur, anders verbrand de roux.

 

6 Serveer in een mooie kom en garneer met wat room of bascilicum

 

 

Serveer tip: Combineer de soep met lekkere dikke plakken oerbrood!