food

3x Hot Chocolate

 

 

December breekt bijna aan en het weer laat zich nu dan toch echt van zijn winterse kant zien. Eindelijk, want dit betekent heel vaak opwarmen met heel veel warme chocolademelk MET slagroom EN iets lekkers natuurlijk! Nu kun je een pak chocolademelk kopen in de winkel en deze opwarmen in de magnetron. Niks mis mee en super lekker. Vooral met een heerlijk stuk gevuld speculaas of marsepein erbij. Maar wil jij jezelf eens echt verwennen, dan hebben wij drie heerlijke recepten voor je die jouw chocolade momentje nét even wat lekkerder maken dan dat hij al is. Pas op: deze recepten zijn niet voor de fitgirls onder ons;)

 

Make it a dubble

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

125 ml slagroom

200 gram pure chocolade

8 gram vanille suiker

250 ml volle melk

 

1. Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook. Hak ondertussen de chocola in kleine stukjes

 

2. Roer met een garde de chocola door de room zodra deze kookt. Ga door met roeren totdat er een gladde massa ontstaat.

 

3. Voeg al roerend de melk en de vanillesuiker toe.

 

Bron: ah.nl

 

*Deze variant kun je nog oppimpen met diverse specerijen. Probeer eens een theelepel kaneel of een theelepel pepermunt extract. Of top je chocolade melk af met marshmallows in plaats van slagroom. Andere smaken die goed comibneren met chocola zijn onder andere sinaasappel, lavendel en baileys. Maak er een feestje van!

White hot chocolate

 

Benodigdheden (1 persoon)

200 ml melk

3/4 eetlepels witte smeltchocolade

1 theelepel suiker

kaneel

 

1. Verwarm de melk in een steelpan. Blijf goed roeren zodat er geen velletje op de melk komt.

 

2. Zodra de melk warm is voeg je de witte chocolade toe. Roer dit goed door totdat de chocolade goed gesmolten is. Let op: witte chocolade mag niet koken!

 

3. Afmaken met een flinke dot slagroom en een snufje kaneel. Een mooi kaneelstokje maakt het feestje helemaal compleet.

 

Love it!

 

Bron: Mytaste.nl

Nigella Style

 

Benodigdheden:

250 ml volle melk

50 gram pure chocola

3 eetlepels BIG FAT NIGELLA salted caramel

 

1. Verwarm de melk in een steelpan. En hak ondertussen de chocola in kleine stukjes

 

2. Roer de chocola door de melk totdat deze gesmolten is. Voeg vervolgens je zelf gemaakte salted caramel toe. Lees snel verder hoe je dit doet.

 

Benodigdheden:

75 gram boter

50 gram lichtbruine suiker

50 gram fijne suiker

50 gram Lyle’s golden syrup

125 ml slagroom

½ tot 1 tl fleur de sel

 

Laat de boter, suikers en stroop pruttelen in de pan terwijl je af en toe roert. Zodra dit gesmolten is voeg je de room en het zout toe tot je een mooie bruine caramel hebt. Pas op: HEEL HEET!

 

Serveer je chocolademelk met een dot slagroom en trek nog wat mooie lijntjes caramel over de slagroom voor een mooi effect.

 

 

Bron: Foodfeeds.nl