IBIZA food treasures

Lees snel verder voor al onze favoriete hotspots op het gebied van eten en drinken!

San antonio - sunset
 

De zonsondergang in San Antonio is magisch. 
Op ongeveer tien minuutjes lopen van het centrum vind je de 'sunset strip'.
Dj's in de restaurants draaien muziek op de ondergang van de zon, zodra de zon onder is wordt er een feestje gevierd en volgt er een applaus om de zon te bedanken voor de dag. Een mooi en leuk ritueel om mee te maken,


De bekendste restaurants om te genieten van de zonsondergang zijn Del Mar, Mambo en Savannah.
Zorg er wel voor dat je reserveert of dat je optijd een plekje bemachtigd want het is erg snel vol. 

 

SANT LORRENC - LA PALOMA

 

Afhankelijk van waar je verblijft is het een stukje rijden, maar een bezoekje aan La Paloma is zeker de moeite waard. Weg van alle drukte, eigenlijk in de middle of no where, duikt het prachtige Sant Lorrenc op. Met als hoogte punt het bekende restaurant La Paloma. Met vriendelijke personeel en een kleine maar goeie kaart kun je in de binnentuin genieten van de omgeving en van elkaar. Dit is op en top genieten!

 

Tip: Reserveren is een must want La Paloma is zeer geliefd bij de bewoners en touristen.

cala benniras - elements

 

Mocht je een keer geen zin hebben om je helemaal op te doffen voor een chique diner, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker lang op het strand te blijven en daar een hapje te eten. Bij Elements op Cala Benirras vind je een ongedwongen sfeer en kun je eten met je voetjes in het zand. Heerlijk wijntje erbij, kijkend naar de ondergaande zon. Wat wil je nog meer?!

 

Tip: Op zondag komen hier de hippies van het eiland bijeen om muziek te maken.

IBIZA CITY - PLAZA DEL SOL

 

Boven in de oude stad vind je Plaza del Sol. Waar je bij veel restaurantjes in Ibiza stad de drukte en het mensen kijken er gratis bij krijgt, kun je hier heerlijk rustig eten tijdens de ondergaande zon, met uitzicht over Ibiza stad. Je wordt verwelkomt met een amuse van het huis, waarna je bijna niet meer kunt wachten tot je je voor- en hoofdgerecht krijgt. Als afsluiter neem je nog een heerlijk ijsje bij Vivi's Creamery onder aan de oude stad. (buiten de poort)
 

 

Tip: Neem een paar slippers mee als je een outfit hebt met hoge  naaldhakken. Het is eventjes lopen en de weg er naar toe heeft veel ongelijke keien.

IBIZA CITY - VIVI'S CREAMERY

 

Voor een lekker toetje ga je naar VIVI'S CREAMERY onder aan de oude stad. Hier vind je heerlijk ijs dat je kunt pimpen met allerlei soorten snoep. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens super mooi om even binnen te kijken.

 

Tip: Het mango ijs heeft een klein pepertje. Verrassend, maar super lekker!

IBIZA CITY - LA OLIVA

 

Hou je van meer drukte en vind je het heerlijk om mensen te kijken? Dan kun je in de oude stad super lekker eten bij La Oliva. Op een iets wat ongemakkelijke plek, namelijk op een helling waar iedereen langs loopt die de oude stad wil bekijken, geniet je hier van de mensen, wijn en heerlijke gerechten.

 

La Oliva zit alijd vol, dus wil je hier eten is reserveren noodzakelijk. Tenzij je iets vroeger gaat eten. Op Ibiza is het namelijk heel normaal om om 10 uur nog eens aan te schuiven voor een uitgebreid diner.