Food

kip á la bianca

 

We weten allemaal waarschijnlijk nog wel hoe heerlijk het was om thuis te wonen, waar altijd het eten voor je klaar stond en waar het dan ook nergens anders zo lekker smaakte. Dit recept is zo'n gerecht waar je je echt op kon verheugen als je thuis kwam en de keuken rook al heerlijk naar pesto, kip en pijnboompitten. Het gerecht is vernoemd, naar hoe kan het ook anders, de chef des huizes en wordt tot op de dag van vandaag nog zo gemaakt en genoemd. Te lekker om niet met jullie te delen.... Kip á la Bianca.. BON APETIT!

Kip á la Bianca

4 personen

 

Benodigdheden:

 

2 Kipfilets

8 Aardappels

8 Trostomaatjes

1 bakje pijnboompitten (lekker veel!)

2 zakjes Italian Flakes

1 potje pesto

Bascillicum (naar eigen smaak)

Ovenschaal

Zeezout

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

Stap 1: Schil de aardappels en kook ze met wat zout. Verwarm de oven op 200 graden.

 

Stap 2: Snij de kipfilet in gelijke stukken (even groot als de aardappels) en marineer deze in pesto. Tip: Als je dit een dag van tevoren doet is het nog lekkerder.

 

Stap 3: Snij de trostomaatjes door de helft en bestrooi ze met wat zeezout.

 

Stap 4: Bak de kipfilet totdat er een mooi geelgoud laagje ontstaat.

 

Stap 5: Giet de aardappels af en plaats ze in de ovenschaal. Plaats vervolgens je gebakken kipfilet in de schaal en voeg ook de tomaatjes toe. Maak een mooie verdeling zodat je bij elke schep iets van alles hebt. Nog een paar schepjes pesto her en der voor de smaak.

 

Stap 6: Bestrooi het geheel dan met de Italian Flakes en de pijnboompitten. Een paar blaadjes basillicum erbij en klaar ben je. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.

 

EETSMAKELIJK!