Snelle home made
Ramen soep

Ramen soep, simpelweg noodle soep is een makkelijke, snelle en gezonde maaltijd.
In Japan wordt het veel gegeten en is het op bijna elke hoek van de straat verkrijgbaar.


Er bestaan vele uitgebreide recepten voor het bereiden van de bouillon maar wij hebben voor de simpele, snelle versie gekozen. (zeker niet minder lekker!)


Probeer wel de instant noodle pakjes te vermijden, lijkt misschien handig maar deze bestaan voornamelijk uit zout en verpesten compleet je gezonde gerecht.


De basis bestaat uit noodles en bouillon, hieraan kun je naar eigen wens ingredienten toevoegen die je zelf lekker vindt.
Bekijk hieronder ons recept!


 

Ingredienten (2 personen):
- 1 zakje sugar snaps
- 1 bakje shiitake
- 1 zakje tauge
- 2 eieren
- Noodles
- Sojasaus
- Vissaus
- Sesamolie 

- Kip

Bereiding:
Snijd de groente en meng de tauge en shiitake met 3 el sesamolie, 2 el sojasaus en peper.
Bak de kip en de groente in een pan en kook de sugar snaps. 

Kook de eieren hard naar eigen voorkeur.

 

Bouillon:

Neem 800ml water, voeg hieraan twee eetlepels vissaus toe, twee eetlepels sojasaus en wat peper. Doe het geheel in een pan en verhit op een matig vuur. Zet het vuur laag wanneer de bouillon kookt en houd het warm.

 

Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze in een kom en schenk de warme bouillon erover.
Schep de groente ook in de kom en voeg het ei toe.

 

Mijn guilty pleasure is het toevoegen van gebakken uitjes, niet bepaald Japans maar erg lekker!