RENS KROES -
VAN FRiesland NAAR NEW YORK

Na het grote succes van haar eerste kookboek brengt health chick Rens Kroes precies een jaar later (11 juni) haar tweede kookboek uit. 
Powerfood 2 - van Friesland naar New York. 
Haar inspiratie haalde ze uit Friesland waar ze is opgegroeid en New York waar ze andere wereldkeukens heeft ontdekt.
Het contrast tussen stad en platteland laat ze terugkomen in haar boek met gerechten als bijvoorbeeld Hollandse groentesoep of een sweet chicken salad.

Dit alles viert ze heel origineel met het openen van een pop-up restaurant in Amsterdam. Drie dagen lang kun je genieten van de gerechten uit haar nieuwe boek. Rens zal persoonlijk al haar gasten verwelkomen en tevens een bijdrage leveren aan het bereiden van het diner. 

Je kunt je inschrijven via renskroes.com/popup.
Het diner kost 50,- en vindt plaats op 12, 13 en 14 juni op het terrein van de Westergasfabriek. 

 

Na afloop van het diner ontvang je een exemplaar van haar nieuwe boek!! 

Wij vinden het leuk ;)

 

Om alvast in de stemming te komen hebben we twee van onze favoriete (healthy) recepten uit Rens haar eerste boek voor jullie!
Kijk voor meer recepten en tips op de website.

ONTBIJT

KICKSTART

Voorbereiding:
4 uur of een nacht
Bereiding:
10 min

Ingredienten (2 personen):
- 130 gram havervlokken
- 100 gram cashewnoten (geweekt)
- 80 gram dadels
- 1 el kokosolie
- 2 el kokosrasp
- 2 tl vanillepoeder (ongezoet)

Benodigdheden:
- blender

 

Bereiding:
Laat de havervlokken en cashewnoten de avond ervoor (anders moet je wel heel vroeg op) of 4 uur in (gefilterd) water weken.
Giet vervolgens het water af en doe alles in de blender. Voeg de overige ingredienten toe en mix tot een romig geheel. Je kunt dit ontbijt eventueel nog leuk versieren met wat besjes.

snacks
chocosnack


 

Bereidingstijd:
25 minuten

Ingredienten:
- 200 gram dadels (zonder pit)
- 170 gram verschillende noten
- 60 gram kokosolie
- 2 el rauwe cacao
- 1 el chiazaad
- kokosrasp

Benodigdheden:
Blender of keukenmachine

Bereiding:
Laat de dadels 15 min. in water weken. Doe de noten, kokosolie, cacao en het chiazaad in de blender of keukenmachine en mix alles goed fijn. Doe vervolgens de dadels erbij en mix nog een keer. Schep daarna alles in een kom en laat het 10 min. staan. Maak er vervolgens balletjes van en rol ze in de kokosrasp. Leg ze een uur in de koelkast en daarna zijn ze ready om opgegeten te worden.