rucolasoep

Een soepje kan altijd! Lekker als voorgerecht, tussendoortje of als maaltijd met wat brood. Vaak kopen we een pakje omdat het gemakkelijk is, maar je eigen soep maken is ook totaal niet moeilijk en extra lekker!

Een van onze favorieten is rucolasoep. Iedereen kent rucola maar vaak komen we niet verder dan het te gebruiken in een salade. 
Ook zal het niet als eerste in je opkomen om er een soep van te maken, maar met geitenkaas en pijnboompitjes is het een echte aanrader!
 

 

Ingredienten (4 personen):

- 150 gram rucola
- 1 liter kippenbouillon (blokje)
- 250 ml slagroom
- 1 aardappel
- 50 gram boter

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 50 gram geitenkaas

- 2 eetlepels pijnboompitten

- zout en peper

Bereiding:

- Snipper de ui
- Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5min

- Voeg de slagroom en kippenbouillon toe en roer het

geheel goed door
- Snijd de aardappel in blokjes en voeg deze toe
- Laat het geheel tien min zachtjes doorkoken
- Haal de pan van het vuur en voeg de rucola toe

(bewaar een beetje voor de garnering)
- Pureer alles met een staafmixer fijn
- Breng op smaak met zout en peper
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin

- Verdeel de soep over vier borden en garneer met de pijnboompitjes, geitenkaas en rucola

 

Variatie tip:
Voeg gerookte zalmsnippers toe