Summer cocktails

Het is dan misschien nog niet echt zomer in Nederland wat betreft het weer, maar om alvast in de vakantie sferen te komen willen we graag een aantal van onze favoriete cocktail recepten met jullie delen!

FRESH SUMMER

1 persoon:

- 3 plakjes komkommer
- 1 takje munt

- 20 ml vers geperst limoensap
- 40 ml gin

- IJsblokjes

- Bruiswater

 


Simpeler dan dit gaat het niet worden!
Doe de gin, komkommer en de blaadjes van het takje munt samen met het limoensap en de ijsblokjes in een glas. 
Maak het af door er (gezoet) bruiswater aan toe te voegen en klaar is je cocktail! 
Een heerlijk verfrissend drankje voor tijdens de zwoele zomeravonden. 

SCROPPINO

 

4 personen:
- 250 ml prosecco
- 50 ml wodca

- 1/2 limoen

- 1/2 liter citroen sortbetijs
 

Dit Italiaanse drankje is onze favoriet!
Heerlijk als nagerecht na bijvoorbeeld een Italiaanse maaltijd, of gewoon tussendoor omdat ie zo lekker is!

Zorg ervoor dat je de Prosecco, champagneflutes en de wodca drie uur vantevoren in de koelkast zet.
Doe het citroensorbetijs in een kom en klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en de wodca erdoor. 
Schenk de scroppino in de glazen en versier de rand met een schijfje limoen.

VARIATIE TIP:
Vervang de wodca voor limoncello voor een zachte nasmaak.

Watermeloen mojito

 

2 personen:
- 2 takjes verse munt
(ongeveer tien blaadjes per glas)
- 1 kopje watermeloen puree
(snijd de watermeloen in stukken en
pureer deze met een staafmixer)
- 1/4 kop siroop

- IJsblokjes
(crunch een deel voor een
mooi effect in het glas)
- 1/2 kopje witte rum

- 1/4 kopje limoensap

- Bruiswater

Verdeel de munt over de glazen en voeg een eetlepel siroop toe.
Gebruik de steel van een houten lepel en kneus hiermee de munt in de siroop. (hoe meer de blaadjes worden gekneusd, hoe meer smaak er vrij komt)
Giet in elk glas 1/2 kopje van de watermeloenpuree en vul het glas met ijs. Voeg
1/4 rum en een eetlepel limoensap toe.
Top elk glas af met een scheutje bruisend water en meng het geheel met een lange lepel.
Garneer het glas met een schijfje watermeloen, limoen en een takje munt. 

 

 


 

TIP:
Maak heel simpel je eigen siroop.
Kook een beetje water in de magnetron en voeg hier suiker aan toe. 
Roer het geheel en laat het nogmaals koken.
Laat het afkoelen in de koelkast of vriezer en klaar is kees!

recept 1 via: culy
recept 2 via: ah
recept 3 via: creative culinary