beauty

DIY: summer scrub

 

Nu het mooie weer aanhoudt kunnen we er niet meer om heen. Elke dag is het 'slipper- en blote benen weer', wat betekent dat onze voetjes en benen er weer opperbest uit moeten zien na een lange periode zonder daglicht en verzorging. Verzorging van je benen en voeten hoeft overigens niet eens heel duur te zijn. Waarschijnlijk heb je nog wel een mooi nagellakje liggen, gebruik wat van je favoriete bodylotion en een scrub maak je gewoon zelf met items uit je keukenkastje

 

Het volgende recept komt uit het boek 'Serena's Stijlgids' van Serena Verbon, de oprichster van Beautylab.nl.

Een super leuk en inspirerend boek  met handige tips en tricks op het gebied van beauty fashion en lifestyle. Klik hier als je het boek wilt kopen.


 

Wat heb je nodig?

 

  • Zout (fijn en grof)

  • Kokosolie (bij gebrek aan  kokosolie heb ik rijstkiemolie gebruikt)

  • Limoen

 

Om je scrub te maken, moet je eerst bepalen hoe grof je jouw scrub wilt hebben. In dit geval maken we een scrub voor de voeten dus kun je de scrub wat grover houden door meer grof zeezout toe te voegen.  Het voordeel van grof zeezout is dat je het iets kunt verkruimelen in de vijzel tot je gewenste korrel. Wil je deze scrub maken voor je hele lichaam kies dan voor een iets fijnere korrel. Let op: zeezout prikt na het scheren!

 

Afhankelijk van wat je zelf prettig vind kun je de olie kiezen. Heb je een droge huid kies dan voor de rijstkiemolie. Wil je een scrub die wat dikker is kies dan voor de kokosolie. Maar mocht je alleen olijfolie in huis hebben kun je dit net zo goed gebruiken. Let wel op dat dit geen lekker geurtje heeft! Wel kun je parfumolie gebruiken om een geurtje toe te voegen.

 

Als je bovenstaande hebt bepaald kun je aan de slag!

 

Stap 1 - Mix het grove en fijne zout door elkaar (Kies zelf de samenstelling bijv. 2/3 zout en grof zeezout)

 

Stap 2 - Voeg in stappen de olie toe totdat je de gewenste substantie hebt bereikt. De scurb moet niet te nat zijn maar ook zeker niet te droog.

 

Stap 3- Voeg het sap van een limoen toe en wat rasp van de limoenschil. Het oog wil ook wat;) In deze stap kun je ook je parfumolie toevoegen. Let op dat je parfumolie gebruik die geschikt is voor je huid!
 

 

Stap 4 - Scrubben maar!! Gebruik voor je voeten een flinke dot scrub en wees vooral niet te voorzichtig op plekken met eelt.

 

Mocht je te veel scrub hebben gemaakt, verpak de rest in een leuke weckpot en verras je moeder, vriendin of collega met een heerlijke zelfgemaakte scrub.